Korisnička podrška svakim radnim danom 9:00-15:00 sati

Zajedno stvaramo alate koji nas povezuju!

Nazad na Osvrti

Gradski dječji vrtići Tratinčica

Koprivnica - korisnici od korisnici od veljače 2017.

Je li (i kako) Dinamikom pridonio boljoj povezanosti našeg vrtića s roditeljima?

Kad nas je ravnateljica upoznala s Dinamikomom na jednom odgojiteljsko - zdravstvenom vijeću, nastao je žamor. Često raspravljamo na koji način poboljšati suradnju vrtića (prvenstveno odgojitelja!) i  roditelja, kako roditeljima približiti naš rad u vrtiću te kako učinkovitije obavijestiti roditelje o promjenama ili važnim stvarima. Također, kako vrtić (ustanovu s više objekata na širokom području, kao naš) bolje i efikasnije povezati. Danas su društvene mreže najjednostavniji način za brzu komunikaciju, no osobno sam mišljenja kako su one previše javne. Smatram kako život djece, komunikacija o djeci te njihove fotografije nisu za ''široku publiku''.

Vratit ću se malo na onaj žamor nakon obavijesti o Dinamikomu. Mišljnja su bila podijeljena, što je i bilo za očekivati. Neki su smatrali da će nas to udaljiti od komunikacije licem u lice, a neki su bili spremni pokušati. Upoznavši roditelje naše skupine s Dinamikom, reakcije su uglavnom bile entuzijastične. I ono najbitnije, svi su bili za. Uz dogovor da je Kutić roditelja na panou vrtića i dalje ''u funkciji''.

Danas, nakon više mjeseci korištenja, moram priznati kako su moja očekivanja potvrđena i ovaj način komunikacije pridonio je boljoj povezanosti vrtića i roditelja. Posebno zbog dostupnosti fotografija koje često objavljujemo. Moram napomenuti kako je suradnja s roditeljima iz naše skupine i prije Dinamikoma bila jako dobra. Mislima da je osobna komunikacija prva i najvažnija, dok je virtualna samo (pozitivno) nadopunjuje. Najviše pozitivnih komentara bilo je i na stalnu dostupnost obavijesti jer roditelji, često u žurbi zaborave pogledati što piše na panou. A navečer, kad djeca legnu, u miru mogu sve proučiti.

Kao odgojitelju, velika mi je prednost što pri susretu s roditeljima sada imamo više vremena za osobne razgovore o pojedinom djetetu- što je po mom mišljenju i najbitnije. Istaknula bih i brzinu dostupnosti informacijama između djelatnika vrtića, a smanjili smo i potrošnju papira jer je sve dostupno u elektroničkom obliku te se ispisuje samo po potrebi. Umjesto zaključka - samo rečenica!

Dinamikomom dodatno ističemo ono što je već dobro!

Ana Romek, odgojiteljica

Više u ovoj kategoriji: DV Čigra »

DInamikom tim

Mi smo roditelji vrtićke i školske djece, profesionalno se bavimo dizajnom i izradom web aplikacija.

Dinamikom je plod osobnih iskustava, želje za unaprjeđenjem međuljudskih odnosa i stručnog angažmana.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće